De Jong nog steeds niet fit en mist topper tegen Atlético

30 June 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 juni 2020 – FC Barcelona moet het ook vandaag in de topper tegen Atlético Madrid stellen zonder Frenkie de Jong. De middenvelder is herstellende van een spierblessure. De Jong ontbreekt in de selectie van 23 spelers die trainer Quique Setién formeerde voor het duel in Camp Nou met de nummer 3 van de Spaanse voetbalcompetitie, dat om 22.00 uur begint.

Barcelona heeft na twee remises in de afgelopen drie competitiewedstrijden de leiding in La Liga moeten afstaan aan Real Madrid. De ploeg uit de hoofdstad staat nu twee punten voor, met nog zes wedstrijden te gaan. Atlético heeft als nummer 3 van de ranglijst dertien punten achterstand op de stadgenoot en doet niet mee in de titelstrijd. De ploeg van trainer Diego Simeone kan Barcelona wel een nieuwe klap toebrengen.

Zonder De Jong presteert het Catalaanse elftal de laatste weken tegenvallend. Zaterdag liet Barcelona punten liggen bij Celta de Vigo (2-2). De Braziliaan Arthur,

die op het punt staat om over te stappen naar Juventus en afgelopen weekeinde in Turijn al de medische keuring onderging, behoort wel tot de selectie van Setién. Sergi Roberto is na een blessure weer inzetbaar.

-nu.nl-