Duitse bond straft spelers niet voor steunbetuigingen aan Floyd.

5 June 2020

In: Sport
Comments: 0

DONDERDAG 4 JUNI 2020-Spelers die bij wedstrijden in de Bundesliga protesteren tegen racisme in verband met de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd in de Verenigde Staten, zullen hiervoor niet worden gestraft. Dit heeft de Duitse voetbalbond laten weten.
Weston McKennie van Schalke 04 toonde medeleven met een armband, Marcus Thuram van Borussia Mönchenlgadbach viel symbolisch op zijn knieën, Jadon Sancho en Achraf Hakimi van Borussia Dortmund lieten een shirt zien met de tekst: gerechtigheid voor George Floyd.
Normaal gesproken zijn politieke, religieuze of maatschappijkritische uitingen van voetballers tijdens wedstrijden verboden. De FIFA heeft inmiddels de nationale bonden opgeroepen hierop in deze situatie een uitzondering te maken.

– AD/NL –