Frankrijk laat vanaf 11 juli maximaal 5000 fans toe in stadions.

20 June 2020

In: Sport
Comments: 0

ZATERDAG 20 JUNI 2020-De Franse voetbalstadions gaan vanaf 11 juli weer open voor publiek. In eerste instantie mogen maximaal 5000 mensen de tribunes op. Dat aantal kan in de loop van de zomer worden verhoogd, meldde de overheid.
De clubs mogen nu fans toelaten bij de oefenwedstrijden in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook bij de nog te spelen finales van de twee Franse bekertoernooien kan nu publiek aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat het voetbaljaar 2020-2021 op 22 augustus van start gaat.De Franse voetbalcompetities werden eind april voor beëindigd verklaard vanwege de coronacrisis. Hoewel er in de Ligue 1 nog tien speelrondes op het programma stonden, werd Paris Saint-Germain uitgeroepen tot kampioen. In de vier andere grote competities in Europa (Duitsland, Spanje, Engeland en Italië) is het seizoen inmiddels wel weer hervat.
AD/NL-