Golfers in PGA Tour houden minuut stilte voor George Floyd

10 June 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 10 juni 2020 – De golfers in de PGA Tour brengen deze week een eerbetoon aan de overleden George Floyd. De deelnemers aan de Charles Schwab Challenge houden voorafgaand aan elke speelronde een minuut stilte ter nagedachtenis aan de zwarte Amerikaan.

De golfers staan om elke dag om 8.46 uur plaatselijke tijd stil bij Floyd. Het tijdstip verwijst naar de 8 minuten en 46 seconden dat een politieagent twee weken geleden zijn knie op de nek van Floyd hield, waardoor de arrestant om het leven kwam.

De PGA Tour meldt dat het moment van “stilte, gebed en reflectie onderdeel is van het streven om de stemmen te versterken die een eind maken aan de systematische incidenten van racisme en sociale onrechtvaardigheid in ons land”.

De dood van Floyd zorgt wereldwijd voor veel ophef. In veel landen zijn mensen de afgelopen weken op straat gegaan om te demonstreren tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten en racisme.

Ook de sportwereld besteedt volop aandacht aan Floyd. Zo knielden de spelers in de Bundesliga afgelopen weekend voorafgaand aan elke wedstrijd, een gebaar dat voormalig NFL-ster Colin Kaepernick in 2016 introduceerde.

De Charles Schwab Challenge is het eerste officiële golftoernooi sinds de uitbraak van het coronavirus. Er wordt van 11 tot en met 14 juni gespeeld op de Colonial Country Club in het Texaanse Fort Worth. Alle deelnemers komen uit de VS.

-nu.nl-