Invaller Rakitic houdt FC Barcelona tegen Athletic Club in titelrace

24 June 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 24 juni 2020 – FC Barcelona heeft een nieuwe misstap in de titelrace in La Liga maar net voorkomen. De ploeg won dinsdag thuis met alle moeite van Athletic Club (1-0) en pakt zo in ieder geval voor een dag de koppositie.

Invaller Ivan Rakitic zorgde in de 71e minuut voor het enige doelpunt in het lege Camp Nou. De Kroaat schoot zeven minuten na zijn invalbeurt raak op aangeven van Lionel Messi. In blessuretijd raakte Arturo Vidal nog de paal.

Messi was tegen Athletic zelf op jacht naar zijn zevenhonderdste officiële doelpunt, maar mocht van geluk spreken dat hij het duel afmaakte. De Argentijn ging in de tweede helft vol op de enkel van een tegenstander staan, maar het incident ontging de arbitrage. Ook de VAR ondernam geen maatregelen.

Frenkie de Jong was toeschouwer. De middenvelder kampt met een spierblessure en komt daardoor de komende weken niet aan spelen toe.

Barcelona neemt door de zege in ieder geval voor een dag de koppositie over van Real Madrid. ‘De Koninklijke’ heeft drie punten minder, maar speelt woensdag nog thuis tegen Real Mallorca. Bij een gelijk puntenaantal is Real koploper vanwege een beter onderling resultaat.

-nu.nl-