Landstitel Liverpool mogelijk vanuit luie stoel na overtuigende zege op Palace

25 June 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 25 juni 2020 – Liverpool heeft op Anfield gedaan wat het moest doen tegen Crystal Palace. De ploeg van Jürgen Klopp won met 4-0 en kan nu rustig afwachten wat Manchester City donderdagavond doet op bezoek bij Chelsea. Als Manchester City niet wint, wordt Liverpool vanuit de luie stoel, voor de televisie, kampioen in de Premier League.

Crystal Palace was op 23 april 2017 de laatste ploeg die Liverpool wist te verslaan in een Premier League-wedstrijd op Anfield. Crystal Palace was óók de ploeg die in 2014 de titelhoop van Liverpool volledig verpulverde na een comeback van een 0-3 achterstand. Maar Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis, was woensdagavond niet de ploeg die ervoor zorgde dat Liverpool voor het eerst sinds 2017 weer eens onderuit ging op eigen veld. Vanaf de aftrap zette Liverpool, waar Virgil van Dijk én Georginio Wijnaldum in de basis begonnen, vol druk op de

formatie van coach Roy Hodgson. Het duurde echter wel even voordat The Reds echt grote kansen kregen. Een weergaloze vrije trap van Trent Alexander-Arnold kwam dan ook als geroepen voor Liverpool. De 21-jarige vleugelverdediger mocht na een overtreding op Virgil van Dijk aanleggen voor een vrije trap en die krulde de jongeling prachtig in de hoek. Daarmee werd hij de jongste Liverpool-speler die vanuit een directe vrije trap scoorde in de Premier League sinds Robbie Fowler in 1995.

Liverpool werd sterker na de openingsgoal. Jordan Henderson trof de paal, waarna Van Dijk in de rebound op Joel Ward stuitte. Hij haalde de bal net voor de lijn weg. Het bleek uitstel van executie, want een minuut voor rust kwam de thuisploeg alsnog op een 2-0 voorsprong. Op aangeven van Fabinho was het Mohamed Salah die zijn zeventiende van het seizoen tegen de touwen werkte. Alleen Jamie Vardy heeft er met negentien goals nog meer gemaakt. Waar Fabinho bij de 2-0 al de aangever was, daar mocht hij tien minuten na rust ook zelf een feestje vieren. Van een metertje of 25 werd de Braziliaanse middenvelder helemaal vrij gelaten en daar kregen Van Aanholt en consorten behoorlijke spijt van. Fabinho haalde snoeihard uit en zijn wonderschone pegel belandde prachtig in het doel.

Hoewel Crystal Palace zoals gezegd in 2014 op ongekende wijze terugkwam van een 3-0 achterstand, daar zat dat er woensdagavond op Anfield geen moment in. Jaïro Riedewald kwam er na 66 minuten nog wel in bij de uitploeg, maar ook hij kon geen wonderen verrichten. Kort na de invalbeurt van de oud-Ajacied was het namelijk Sadio Mané die de 4-0 maakte. Dat was ook de eindstand.

-ad.nl-