Manchester City plaatst zich eenvoudig als vierde gigant voor halve finales FA Cup.

28 June 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 28 JUNI 2020-Manchester City heeft zich als laatste club geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola was met 2-0 te sterk voor het povere Newcastle United. In de volgende ronde wacht Arsenal.

City had weinig moeite met Newcastle, dat zich louter concentreerde op verdedigne. De jarige Kevin De Bruyne (29) opende de score in de 37ste minuut uit een strafschop. Raheem Sterling bracht na ruim een uur de tweede treffer op zijn naam.

En zo worden de halve finales in het Engelse bekertoernooi een feestje voor vier Engelse topclubs. Na Manchester United en Arsenal plaatste eerder deze avond Chelsea zich voor de halve eindstrijd op Wembley op 18 en 19 juli.

De ploeg van Frank Lampard kon zeker niet overtuigen, maar speelde na rust beter en won uiteindelijk toch met 0-1 op bezoek bij Leicester City. Ross Barkley maakte in de 63ste minuut de winnende goal op aangeven van Willian. In de Premier League staat nummer drie Leicester City een puntje boven Chelsea, maar de ploeg van coach Brendan Rodgers kon geen vuist maken tegen het team van Frank Lampard.
Eerder vandaag won Arsenal al met 1-2 in de uitwedstrijd bij Sheffield United. De Spaanse middenvelder Dani Ceballos maakte in de 91ste minuut de winnende goal voor het team van Mikel Arteta. Gisteravond plaatste Manchester United zich als eerste club al voor de halve finales van de FA Cup. In de kwartfinale leek Tim Krul als uitblinker zijn team Norwich City naar een strafschoppenserie te gaan loodsen, maar in minuut 118 maakte Harry Maguire nog de winnende 1-2 voor Manchester United.
AD/NL –