Matig Liverpool komt met gelijkspel nog goed weg in Merseyside Derby.

21 June 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 21 JUNI 2020-De langverwachte rentree van Liverpool aan het Engelse voetbalfront is geen succes geworden. De gedoodverfde kampioen van de Premier League bleef in de derby bij stadgenoot Everton steken op 0-0. Virgil van Dijk speelde bij de bezoekers de gehele wedstrijd, ploeggenoot Georginio Wijnaldum viel na ruim een uur in.
Met de teleurstellende remise kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog goed weg ook. Tom Davies schoot in de slotfase namens Everton op de paal. Daarna moest doelman Alisson Becker van Liverpool nog een keer redding brengen om het punt vast te houden.
De eerste landstitel sinds 1990 komt voor de ‘Reds’ door de matige herstart niet echt in gevaar. De marge met nummer 2 bedraagt nu nog 23 punten, waarbij Manchester City nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg van coach Pep Guardiola komt maandag op eigen veld uit tegen Burnley. City moet winnen om Liverpool woensdag in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace nog even van de titel te kunnen afhouden.
-AD/NL –