Mertens schiet Napoli naar finale Coppa en pakt bijzonder record.

14 June 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 14 JUNI 2020-Napoli heeft zich voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi geplaatst. De ploeg uit Napels hield Internazionale op een gelijkspel (1-1). Dat was voldoende na de zege van vier maanden geleden in Milaan (0-1).Christian Eriksen opende de score voor Internazionale. Dries Mertens maakte gelijk (1-1). De Belg mag zich nu topscorer aller tijden noemen van Napoli, met 122 doelpunten. Hij passeerde de Slowaak Marek Hamsik, die op 121 treffers is blijven steken.
Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd voor Internazionale en kreeg een gele kaart.
Napoli stuit op 17 juni in de finale op Juventus. Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten hielden vrijdag AC Milan op 0-0, na een uitzege van 0-1.

– AD/NL –