Neymar verliest rechtszaak van Barcelona en moet club zelf miljoenen betalen

19 June 2020

In: Sport
Comments: 0

VRIJDAG 19 JUNI 2020-Topvoetballer Neymar heeft de rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen zijn oude club FC Barcelona. Neymar, die Barcelona in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro verruilde voor Paris Saint-Germain, eiste een bedrag van 43,6 miljoen euro aan onbetaalde bonussen. Een Catalaanse rechter wees die eis echter af en bepaalde dat Neymar in plaats daarvan juist bijna 7 miljoen euro aan Barcelona moet betalen.
De vleugelspits speelde tussen 2013 en 2017 bij de Catalaanse topclub. Neymar vormde jarenlang een succesvolle voorhoede met Lionel Messi en Luis Suárez. Na twee landstitels en winst van de Champions League en het WK voor clubs besloot de Braziliaan om over te stappen naar de Franse club PSG.
Volgens Barcelona schond Neymar daarmee de voorwaarden in zijn contract over een loyaliteitsbonus. De club diende daarom ook een claim in tegen de Braziliaan. Naast een schadevergoeding van 8,5 miljoen euro wil Barça een deel van de premie terug die Neymar in november 2016 ontving toen hij zijn contract verlengde tot medio 2021.
Vorig jaar probeerde Barcelona om de duurste voetballer ter wereld terug te halen. Beide partijen hadden met een nieuw contract dan ook hun financiële geschillen kunnen oplossen. De deal ketste echter af, waarna Neymar en Barcelona elkaar in de rechtbank troffen. De Braziliaan verloor de ‘miljoenenzaak’. Hij kan nog in beroep gaan.
-AD.NL-