UEFA sluit koploper Trabzonspor voor één seizoen uit van Europees voetbal.

5 June 2020

In: Sport
Comments: 0

DONDERDAG 4 JUNI 2020-Trabzonspor mag een seizoen niet aan de Champions League of Europa League deelnemen. De koploper van de Turkse voetbalcompetitie heeft alle financiële zaken nog steeds niet op orde volgens de UEFA.
Trabzonspor, waar oud-Feyenoorder Bilal Basacikoglu onder contract staat, werd vier jaar geleden al gewaarschuwd door de Europese voetbalfederatie. De club zou geschorst worden als het in 2019 nog steeds niet aan de financiële regels zou voldoen. Voetbalclubs mogen van de UEFA niet structureel meer geld uitgeven dan er volgens de officiële boeken binnenkomt.
Trabzonspor is bezig aan een sterk seizoen en staat met 53 punten bovenaan in de Turkse Süper Lig. Istanbul Başakşehir heeft hetzelfde aantal punten maar een minder doelsaldo. Galatasaray volgt op drie punten. Op 12 juni wordt de competitie in Turkije hervat.

– AD/NL –