Voetballers Dortmund en Hertha knielen gezamenlijk tegen racisme.

7 June 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 7 JUNI 2020-De voetballers van Borussia Dortmund en Hertha BSC hebben zaterdag voor hun onderlinge duel een statement tegen racisme gemaakt. Ze verzamelden zich voor het eerste fluitsignaal rond de middencirkel en gingen zo’n minuut lang op een knie zitten.Colin Kaepernick, een bekende speler in het American Football, ging vier jaar geleden tijdens het Amerikaanse volkslied op een knie zitten uit afkeer tegen racistisch onrecht en politiegeweld. De spelers van Dortmund en Hertha BSC waren even met hun hoofd bij George Floyd, de zwarte Amerikaan die door politiegeweld door het leven is gekomen.
Niet alleen Dortmund en Hertha BSC stonden in de Bundesliga stil bij racisme. De spelers van kampioen Bayern München deden hun warming up van het duel met Bayer Leverkusen met shirts met daarop de tekst: rood tegen racisme.
– TELEGRAAF .NL –