WK tafeltennis moet kijken naar nieuwe datum begin 2021.

5 June 2020

In: Sport
Comments: 0

VRIJDAG 5 JUNI 2020-De Internationale Tafeltennisbond ITTF vraagt de organisatoren van de WK voor landenteams in het Zuid-Koreaanse Busan om te kijken naar een nieuwe datum begin 2021. De bond heeft besloten dat het toernooi, dat van 27 september tot 4 oktober zou worden gehouden, niet kan doorgaan, omdat het onwaarschijnlijk is dat de meeste teams naar Zuid-Korea kunnen vliegen.
De wereldkampioenschappen werden al eerder uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus en zouden aanvankelijk worden gehouden van 22 tot en met 29 maart. De voorgestelde data in september en oktober blijken nu ook te vroeg.
De ITTF vergadert op 23 juni opnieuw. Zodra er nieuwe data zijn voor de WK zal de bond kijken naar een nieuwe kalender voor 2021, ook met het oog op de uitgestelde Olympische en Paralympische Spelen.

– ANP.NL –