Atalanta breekt eigen puntenrecord, Ibrahimovic goud waard voor AC Milan

22 July 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 22 juli 2020 – Atalanta is dinsdagavond voor in ieder geval één dag naar de tweede plek in de Serie A gestegen. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini won op eigen veld met 1-0 van middenmoter Bologna en brak het eigen puntenrecord in de Serie A. AC Milan zegevierde dankzij Zlatan Ibrahimovic met 1-2 bij Sassuolo.

Na een zeer matige eerste helft zorgde Luis Muriel in de 62e minuut voor de openingstreffer bij Atalanta-Bologna. De aanvaller, die halverwege het veld in was gekomen, kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen en passeerde Lukasz Skorupski in de korte hoek.

Het betekende voor Atalanta al de 95e treffer van het seizoen in de Serie A. De laatste keer dat een club op het hoogste niveau in Italië tot dat aantal kwam, was in het seizoen 1958/1959, toen Fiorentina dat presteerde.

Atalanta-trainer Gasperini haalde het einde van de wedstrijd niet. De 62-jarige Italiaan werd in de eerste helft door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd na een stevige woordenwisseling met Bologna-coach Sinisa Mihajlovic.

Marten de Roon en Robin Gosens deden de hele wedstrijd mee bij Atalanta, dat voor het eerst in de geschiedenis op 74 punten staat in de Serie A. Het oude clubrecord was 72 punten en dateerde van het seizoen 2016/2017.

Internazionale heeft nu 72 punten en staat derde, maar speelt woensdagavond nog thuis tegen Fiorentina. Mocht Inter punten verspelen, dan kan koploper Juventus donderdagavond de negende landstitel op rij veroveren. De ploeg van Matthijs de Ligt moet dan wel de uitwedstrijd tegen Udinese winnend afsluiten.

Ibrahimovic goud waard voor AC Milan

AC Milan deed goede zaken in de strijd om een rechtstreeks ticket voor de Europa League door Sassuolo met 1-2 te verslaan. Ibrahimovic nam in het Mapei Stadium alle doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening en staat nu op zeven competitietreffers dit seizoen.

De 38-jarige spits opende na negentien minuten de score door van dichtbij raak te koppen, al deed Sassuolo vlak voor rust nog wat terug. De bal ging na een vrije trap op de stip vanwege hands van Hakan Calhanoglu – de scheidsrechter gaf pas een penalty na ingrijpen van de VAR – en Francesco Caputo schoot feilloos raak.

De gelijkmaker was het begin van een spectaculair slot van de eerste helft. Ibrahimovic bracht Milan in de tweede minuut van de blessuretijd namelijk weer op voorsprong nadat hij de keeper omspeelde en vijf minuten later kreeg Sassuolo-middenvelder Mehdi Bourabia zijn tweede gele kaart na een grove charge.

Met tien man slaagde Sassuolo er niet meer in om terug in de wedstrijd te komen, waardoor de subtopper definitief naast een Europees ticket grijpt. AC Milan staat met 59 punten op de vijfde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Nummer zes AS Roma heeft wel slechts een punt minder én een duel minder gespeeld.

-nu.nl-