Barça wint bij Valladolid dankzij assist Messi en goal Vidal.

11 July 2020

In: Sport
Comments: 0

ZATERDAG 11 JULI 2020-FC Barcelona heeft het gat op koploper Real Madrid in de Spaanse competitie weer verkleint tot één punt. Arturo Vidal maakte op aangeven van wie anders dan Lionel Messi (zijn twintigste assist van het seizoen) het enige doelpunt op bezoek bij nummer 14 Real Valladolid: 0-1.Real Madrid kan maandag op bezoek bij Granada de voorsprong op Barça weer vergroten tot vier punten. Daarna zijn er nog twee speelrondes te gaan in La Liga.Het enige doelpunt in Valladolid viel na een kwartier spelen. Messi gaf de bal subtiel mee aan middenvelder Vidal, die rustig bleef en binnen schoot langs doelman Jordi Masip. Niet veel later kreeg Antoine Griezmann, de laatste weken vaak bekritiseerd, een enorme kans op de tweede Catalaanse treffer, maar de Fransman raakte de bal in kansrijke positie helemaal verkeerd.
Na de pauze loste Luis Suárez zijn worstelende ploeggenoot Griezmann af, maar ook de vaak zo trefzekere spits kon de score voor de bezoekers verder opkrikken. Barça mocht ook doelman Marc-André Ter Stegen bedanken dat het doel schoon bleef, want de Duitser hield zijn ploeg meermaals overeind na rust. Het bleef in Valladolid bij 0-1, waardoor Barça nog mag blijven hopen op het kampioenschap.
-AD/NL-