Juventus viert negende titel op rij: ‘Dit was de mooiste en de moeilijkste’

27 July 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 27 juli 2020 – Leonardo Bonucci en Maurizio Sarri zijn dolblij dat ze er zondagavond alsnog met Juventus in zijn geslaagd om voor het negende jaar op rij landskampioen te worden. De verdediger en de coach erkennen wel dat het dit seizoen moeizamer ging dan voorheen.

“Dit is de mooiste titel, omdat het ook de moeilijkste was”, zei de 33-jarige Bonucci na het duel met Sampdoria in Turijn tegen Sky Italia. “We begonnen een nieuw tijdperk met een nieuwe filosofie en kwamen veel problemen tegen. Maar ook al ging het soms mis, we bleven alles geven.”

Juventus had afgelopen donderdag de landstitel al kunnen veiligstellen, maar toen ging het pijnlijk mis tegen Udinese (2-1-verlies). De ‘Oude Dame’ herstelde zich zondag door Sampdoria met 2-0 te verslaan en zich alsnog tot kampioen te kronen.

Heel eenvoudig ging het eerste seizoen onder Sarri zeker niet. Juventus liet de nodige steken vallen en kreeg liefst 38 tegendoelpunten, een stuk meer dan in de voorgaande acht seizoenen waarin de landstitel werd veroverd.

“We hadden in het begin moeite om de filosofie van de coach goed te interpreteren”, aldus Bonucci. “Het was ook buiten het veld moeilijk, want door de coronacrisis stond de wereld in drie maanden op z’n kop. Maar we bleven

opereren als een team en hebben ervoor gevochten. Ik heb hier geen woorden voor.”

-nu.nl-