Liverpool zorgt tegen Chelsea voor heerlijk voorgerecht van titelfeestje.

24 July 2020

In: Sport
Comments: 0

VRIJDAG 24 JULI 2020-Met een klinkende overwinning op Chelsea in een waar spektakelstuk (5-3) heeft Liverpool een heerlijk voorschot genomen op het titelfeestje. De Reds krijgen weldra op Anfield na dertig jaar de kampioensbeker weer eens uitgereikt, waarna de club van onder anderen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zich een ongetwijfeld onderdompelt in een schitterend feest dat nog tot diep in de nacht zal duren.
Naby Keita opende met een hard schot de score voor de thuisploeg. Trent Alexander-Arnold maakte uit een vrije trap de 2-0 en Wijnaldum schoot uit een afvallende bal bij een corner de 3-0 binnen. Met de 3-1 vlak voor rust van Olivier Giroud uit de rebound kwam de spanning nog een beetje terug.
Roberto Firmino bracht de marge weer terug naar drie met de 4-1 en Liverpool leek de zege op zak te hebben. De invallers van Chelsea dachten daar echter anders over. Christian Pulisic stelde de eveneens net ingevallen Tammy Abraham in staat de 4-2 te maken en Pulisic zelf maakte op fraaie wijze de 4-3 uit een voorzet van Callum Hudson-Odoi. Invaller Alex Oxlade-Chamberlain stelde uit een counter de zege echter veilig voor de kampioen met de 5-3.
Chelsea staat vierde met 63 punten, evenveel als nummer drie Manchester United dat een beter doelsaldo heeft. Leicester City staat vijfde met 62 punten. Leicester krijgt in de laatste speelronde zondag Manchester United op bezoek. De Londenaren ontvangen Wolverhampton Wanderers, dat nog strijdt om een ticket voor de Europa League.
Chelsea heeft een slechter doelsaldo dan ManUnited en Leicester. De ploeg van coach Frank Lampard staat op 1 augustus in de finale van de FA Cup tegen stadgenoot Arsenal.
AD/NL –