Real na herstart La Liga foutloos naar landstitel.

16 July 2020

In: Sport
Comments: 0

DONDERDAG 16 JULI 2020-Real Madrid heeft zich verzekerd van de 34e landstitel in de clubhistorie. De Koninklijke won in het Estadio Alfredo Di Stéfano met 2-1 van Villarreal, dankzij doelpunten van Karim Benzema (tweemaal) en Vicente Iborra. Met nog één wedstrijd te gaan is de ploeg van trainer Zinédine Zidane nu niet meer te achterhalen door naaste achtervolger Barcelona, waardoor Real Madrid zich voor het eerst sinds 2017 weer kampioen van Spanje mag noemen.
Na de 1-2 zege op bezoek bij Granada wist Real Madrid dat er nog één overwinning nodig was om de landstitel veilig te stellen. Villarreal had nog één punt nodig om zich te verzekeren van een Europa League-ticket, maar leek de pijlen te willen richten op de thuiswedstrijd tegen Eibar van komende zondag en hield de nodige vaste krachten buiten de basiself. Desondanks verliep het duel niet heel eenvoudig voor Real Madrid, al was het wel voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Villarreal-sluitpost Sergio Asenjo.
VOETBALZONE.NL-