Rentree De Jong bij FC Barcelona uitgesteld.

10 July 2020

In: Sport
Comments: 0

VRIJDAG 10 JULI 2020-Frenkie de Jong keert nog niet terug in de selectie van FC Barcelona. De middenvelder ontbreekt ook in het keurkorps van zijn trainer Quique Setién voor het uitduel van zaterdag met Real Valladolid.
De Jong keerde eerder deze week terug op het trainingsveld. Een kuitblessure houdt hem sinds 13 juni aan de kant. Trainer Setién wil weinig risico risico nemen met de oud-speler van Ajax, waarschijnlijk ook met het oog op de Champions League die in augustus wordt beslist.
,,We hebben getwijfeld of we hem mee zouden nemen”, stelde Setién. ,,Want hij voelt zich goed. Uiteindelijk wilde ik toch geen risico’s met De Jong nemen. Ik heb liever dat hij nog een paar dagen rust heeft. Dan voelt hij zich straks helemaal topfit.”
Barcelona lijkt de landstitel aan Real Madrid te moeten laten.
Trainer Setién wil de titelrace nog niet opgeven. ,,In het voetbal kan alles gebeuren”, zei hij. ,,We hebben de laatste jaren wel gekkere dingen zien gebeuren. We moeten ons concentreren op het duel met Real Valladolid en vervolgens hopen dat onze concurrent punten verliest.”
AD/NL-