Sevilla op Champions League-koers dankzij keepende matchwinner Ocampos

7 July 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 07 juli 2020 – Sevilla heeft goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor de Champions League. Met Luuk de Jong in de basis werd maandag met 1-0 gewonnen van Eibar. De hoofdrol was voor Lucas Ocampos, die matchwinner werd én de gelijkmaker voorkwam.

Het enige doelpunt in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan viel na een klein uur spelen. Een voorzet van Jesús Navas ging net aan De Jong voorbij, waarna Ocampos de bal bij de tweede paal alsnog binnen kon tikken.

Diezelfde Ocampos voorkwam in blessuretijd hoogstpersoonlijk dat Sevilla de zege alsnog verspeelde. Nadat doelman Tomas Vaclík geblesseerd was uitgevallen (en Sevilla al vijf keer had gewisseld), trok de Argentijn de keepershandschoenen aan. Met een fraaie reflex voorkwam hij de 1-1 van zijn mee naar voren gekomen ‘collega-keeper’ Marko Dmitrovic.

Sevilla komt door de overwinning steviger op de vierde plaats te staan in La Liga. De voorsprong op naaste belager Villarreal, dat zondag met 1-4 verloor van FC Barcelona, is nu opgelopen tot zes punten.

In Spanje plaatst de top vier zich rechtstreeks voor de Champions League. Real Madrid en FC Barcelona hebben zich daar al van verzekerd, Atlético Madrid bezet met nog vier speelronden te gaan de derde plaats.

De wedstrijd tussen Levante en Real Sociedad eindigde eerder op de avond in 1-1. Voormalig Willem II-spits Alexander Isak opende namens Sociedad met een prachtig hakje de score, maar José Luis Morales zorgde ervoor dat het niet genoeg was voor de winst.

-nu.nl-