Verstappen: ‘WK nog niet voorbij, maar moet dit weekend veel punten scoren’

7 July 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 07 juli 2020 – Max Verstappen beseft dat zijn kansen op een eventuele wereldtitel een stuk kleiner zijn geworden door zijn uitvalbeurt in de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen. De auto van de Nederlander had in Oostenrijk een elektronisch probleem en daardoor scoorde de Limburger nul punten.

De 22-jarige Verstappen zou alleen dit jaar nog de jongste wereldkampioen ooit in de Formule 1 kunnen worden. Dat record staat nu op naam van Sebastian Vettel, maar voor de coureur van Red Bull Racing is het geen doel.

“Als dat gebeurt, dan gebeurt het”, zei Verstappen maandagavond bij Sport und Talk van het Oostenrijkse ServusTV. “Maar na afgelopen weekend zal dat een stuk moeilijker zijn om het te realiseren. Er is nog niets voorbij, maar dan moeten we komend weekend veel punten scoren.”

Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel een achterstand van 25 punten op Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die de race in Oostenrijk won. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton werd afgelopen zondag vierde en heeft twaalf punten.

-nu.nl-