Bayern München wint Champions League na kleine zege op PSG

24 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 24 augustus 2020 – Bayern München heeft zondagavond de Champions League gewonnen door een 0-1-overwinning op Paris Saint-Germain. Kingsley Coman maakte in de tweede helft de enige treffer van de finale in Estádio da Luz in Lissabon.

De 24-jarige Coman kopte in de 59e minuut een voorzet van Josha Kimmich binnen en werd zo de matchwinner. Pikant is dat de Fransman werd opgeleid door PSG. Hij maakte in Parijs zijn debuut als prof en deed PSG nu pijn in de belangrijkste wedstrijd uit de clubgeschiedenis.

Het was de eerste Champions League-finale van PSG, terwijl Bayern voor de elfde keer in de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi stond. De Duitse club won de Europa Cup I in 1974, 1975 en 1976 en is nu voor de derde keer (na 2001 en 2013) de sterkste in de Champions League. Met zes titels staat ‘Der Rekordmeister’ samen met Liverpool derde op de lijst, achter Real Madrid (dertien) en AC Milan (zeven).

Met de winst in de finale sloot Bayern het seizoen in stijl af, al was het minder overtuigend dan men na de coronastop gewend was van de ploeg van trainer Hansi Flick. Bayern won sinds de hervatting alle wedstrijden en dat leverde ook al de landstitel en de DFB-Pokal op. De jonge Nederlandse spits Joshua Zirkzee deelt mee in de feestvreugde, al zag hij de eindstrijd vanaf de reservebank. Bij PSG was linksback Mitchel Bakker reserve en ook hij kwam niet in het veld.

-nu.nl-