FC Barcelona bevestigt vertrekwens Messi, maar wil hem niet laten gaan

26 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 26 augustus 2020 – FC Barcelona heeft woensdag bevestigd dat Lionel Messi na een periode van bijna twintig jaar wil vertrekken. De Catalaanse club hoopt de sterspeler echter voor de club te behouden.

Spaanse media meldden dinsdag al dat de 33-jarige Messi Barcelona heeft verzocht om zijn tot medio 2021 lopende contract te laten ontbinden. In die verbintenis is namelijk een vertrekclausule opgenomen en daar wil Messi nu gebruik van maken, zodat hij transfervrij kan vertrekken.

Technisch directeur Ramón Planes bevestigde woensdag de vertrekwens van de Argentijn. “Het is belangrijk nieuws, maar we zien bij Barcelona nog altijd een toekomst voor ons mét Messi. We willen een winnend team bouwen met de beste speler ter wereld. De toekomst is mooi en we willen dat hij blijft.”

Planes, die onlangs Éric Abidal opvolgde als technisch directeur, liet zich verder niet uit over de veelbesproken vertrekclausule. Volgens Spaanse media is die optie op een transfervrij vertrek op 31 mei verlopen, maar claimt Messi dat de clausule door de coronacrisis nog altijd van kracht is.

“We rekenen op Messi voor de toekomst en gaan hem intern proberen te overtuigen om te blijven”, aldus Planes. “Het huwelijk tussen hem en de club is zeer succesvol en we willen dat het een vervolg krijgt. Het is niet de bedoeling dat dit leidt tot een geschil, want dat verdienen beide partijen niet.”

-nu.nl-