Manchester United pas na verlenging langs FC Kopenhagen in Europa League

11 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 11 augustus 2020 – Manchester United heeft maandagavond ternauwernood de halve finales van de Europa League bereikt. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer rekende in Keulen pas in de verlenging af met FC Kopenhagen: 1-0.

Na negentig minuten was er nog niet gescoord in het RheinEnergieStadion, maar in de verlenging legde United alsnog het kwaliteitsverschil bloot. Bruno Fernandes benutte in de 95e minuut een strafschop en daarna kwam United niet meer echt in de problemen tegen het moegestreden Kopenhagen.

Manchester United blijft zo in de race voor zijn tweede Europa League-winst; in de finale van 2017 waren ‘The Red Devils’ te sterk voor Ajax. Om wederom de eindstrijd te bereiken, moet United volgende week winnen van Wolverhampton Wanderers of Sevilla, die dinsdagavond tegen elkaar spelen.

Het andere duel in de kwartfinales gaat tussen Shakhtar Donetsk en FC Basel. De winnaar neemt het in de halve eindstrijd op tegen Internazionale, dat maandagavond met 2-1 te sterk was voor het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz.

De Europa League wordt deze maand vanwege de coronacrisis in toernooivorm afgemaakt. Alle wedstrijden worden in Duitsland gespeeld en de kwartfinales en de halve finales worden, net als de eindstrijd, in één wedstrijd beslist.

-nu.nl-