Marc Márquez kan titelprolongatie vergeten: nog maanden uit roulatie.

22 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 22 augustus 2020-Marc Márquez kan titelprolongatie dit jaar uit zijn hoofd zetten. De zesvoudig wereldkampioen MotoGP is nog maanden uitgeschakeld met een gebroken arm.,,We willen pas dat Márquez terugkeert als zijn arm volledig is hersteld’’, aldus zijn team Repsol Honda in een verklaring. ,,En we verwachten dat het nog twee tot drie maanden duurt voor Marc weer op zijn motor kan ziten.‘’

De Spanjaard brak zijn rechterbovenarm bij een crash in de eerste race van dit jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een tweede ingreep was daardoor noodzakelijk. Specialisten hebben hem nu het advies gegeven de komende maanden nog niet op de motor te stappen.
Márquez sloeg door de blessure al de GP’s van Andalusië, Tsjechië en Oostenrijk over en heeft dit kampioenschap nog nul punten. Hij zal zijn wereldtitel dit jaar moeten afstaan en mogelijk komt hij helemaal niet meer in actie. Op de herziene kalender is 22 november de laatste race in Portugal.
AD/NL-