Memphis leidt Lyon met hattrick naar winst in eerste competitieduel

30 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 29 augustus 2020 – Memphis Depay is in het eerste duel van Olympique Lyon in het nieuwe Ligue 1-seizoen meteen van grote waarde geweest. De Oranje-international maakte een hattrick in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dijon.

Memphis maakte in de 39e minuut vanaf de strafschopstip de 1-1 voor Lyon, nadat Maxwel Cornet in het zestienmetergebied werd gevloerd door Ahmad Ngouyamsa. Op slag van rust zorgde de spits met een intikker ook voor de 3-1 en halverwege de tweede helft benutte hij opnieuw een penalty.

Ook gaf Memphis de voorzet bij het eigen doelpunt van Wesley Lautoa, die Lyon daarmee op voorsprong bracht. Aurélien Scheidler had met een harde schuiver in de veertiende minuut nog voor de openingstreffer van Dijon gezorgd.

Memphis maakte zijn tweede, derde en vierde treffer in een officiële wedstrijd sinds zijn rentree na een zware knieblessure. Drie weken geleden benutte hij ook een strafschop voor Lyon in de return tegen Juventus (2-1-verlies) in de achtste finales van de Champions League, waarmee hij zijn ploeg aan een plek in de kwartfinales hielp.

Memphis speelde tot een kleine twintig minuten voor tijd mee bij Olympique Lyon, waar Kenny Tete op dat moment juist binnen de lijnen kwam.

-nu.nl-