PSG knokt zich dankzij late goals langs Atalanta en staat in halve finales CL

13 August 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 13 augustus 2020 – Paris Saint-Germain heeft woensdag dankzij twee treffers vlak voor tijd de halve eindstrijd van de Champions League bereikt. De ploeg stond in de negentigste minuut nog met 1-0 achter tegen Atalanta, maar wist die achterstand alsnog om te draaien: 1-2.

Atalanta kwam na een klein half uur op voorsprong dankzij Mario Pasalic. PSG-verdediger Marquinhos maakte vlak voor tijd gelijk, waarna invaller Eric Maxim Choupo-Moting met een intikker voor de winnende treffer zorgde.

Atalanta, zag daardoor een stunt in rook opgaan. De nummer drie van de Serie A kwam in Europees verband nooit verder dan de halve eindstrijd van de Europacup II (in 1988). Dit seizoen debuteerde de club uit Bergamo in het miljoenenbal. PSG kwam sinds 1995 niet meer zo ver in de Champions League.

De halve finale wordt op 18 augustus gespeeld, eveneens in Lissabon. De tegenstander van PSG komt uit de wedstrijd van donderdag tussen RB Leipzig en Atlético Madrid.

-nu.nl-