Motorontwikkelaar van Mercedes stapt na twintig jaar over naar Red Bull

23 April 2021

Comments: 0

Vrijdag 23 april 2021- Ben Hodgkinson maakt een zeer gevoelige overstap binnen de Formule 1. Het hoofd van de technische ontwikkeling van Mercedes gaat vanaf komend seizoen voor concurrent Red Bull Racing werken.

Hodgkinson werkt sinds 2001 in verschillende functies bij Mercedes. Sinds 2017 is hij technisch directeur van de motorafdeling van de renstal die de afgelopen zeven jaar de Formule 1 domineerde. Hij zal de rest van het seizoen geen werkzaamheden meer voor zijn huidige team.

De belangrijkste taak bij Red Bull voor de Brit wordt het ontwikkelen van de nieuwe motor. Nadat Honda bekendmaakte aan het eind van dit seizoen te vertrekken uit de Formule 1, besloot het team van Max Verstappen om de krachtbron in eigen beheer te nemen.

In 2025 moet Red Bull voor het eerst met een zelfgebouwde motor gaan racen.

-nu.nl-