12.000 fans bij ArenA voor spontane Ajax-huldiging, politie grijpt bewust niet in

2 May 2021

Comments: 0

Zondag 02 mei 2021- De spelers van Ajax hebben zondag na het binnenhalen van de 35e landstitel een feestje gevierd met de supporters. Zo’n twaalfduizend fans kwamen al tijdens de met 4-0 gewonnen kampioenswedstrijd tegen FC Emmen naar de Johan Cruijff ArenA. Aan het begin van de avond was het weer rustig.

De gemeente Amsterdam zegt niet te hebben ingegrepen tegen deze drukte om “ongeregeldheden en escalatie van geweld te voorkomen”. Die keuze heeft er volgens de gemeente ook voor gezorgd dat er geen massale verplaatsing van supporters naar de open terrassen van de binnenstad zou plaatsvinden.

De politie heeft niet hoeven ingrijpen tegen verstoringen van de openbare orde, zo stelt de gemeente. Wel zijn vijftien mensen gearresteerd voor onder meer het bezit van vuurwerk of wapens.

De gemeente riep tijdens de wedstrijd al op om wegens de drukte niet meer naar de Johan Cruijff Boulevard bij de ArenA te komen. Vanwege de coronamaatregelen werd de kampioenswedstrijd gespeeld zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA en werd er geen huldiging georganiseerd.

Na de wedstrijd nam de selectie de kampioensschaal in een leeg stadion in ontvangst, waarna de spelers en staf de prijs meenamen naar het parkeerdek om die aan de menigte te tonen.

Zo kwam er alsnog een spontane huldiging. “Het mag niet, maar je houdt het niet tegen”, zei Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

-Nu.nl-