B-team City wint met Aké van Crystal Palace en kan zondag kampioen worden

1 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 01 mei 2021 – Manchester City kan zondag voor de zevende keer in de clubhistorie kampioen van Engeland worden. Met een B-team en Nathan Aké in de basiself won de ploeg van manager Josep Guardiola zaterdag met 0-2 van Crystal Palace, waardoor de titel een feit is als Manchester United zondag van Liverpool verliest.

Pas na rust kwam Manchester City op voorsprong op Selhurst Park. Sergio Agüero schoot op fraaie wijze de bal in de kruising. Het was voor de Argentijn, die Manchester City aan het einde van het seizoen na tien jaar gaat verlaten, zijn eerste doelpunt in ruim een maand tijd.

Twee minuten later besliste Ferran Torres de wedstrijd in het voordeel van de koploper van de Premier League. De Spanjaard schoof de bal met zijn linkervoet bekeken in de verre hoek.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Manchester City een voorsprong van dertien punten op Manchester United, dat zondag Liverpool ontvangt. Bij een gelijkspel op Old Trafford is City officieus kampioen, omdat het een veel beter doelsaldo heeft dan de aartsrivaal.

-nu.nl-