Bij falend Juventus lijkt alleen Matthijs de Ligt zeker van zijn plek, Champions League op de tocht

12 May 2021

Comments: 0

Woensdag 12 mei 2021- Matthijs de Ligt? Die is volgend seizoen vast nog wel in dienst bij Juventus. Maar verder lijkt bijna niemand zijn baan nog zeker bij de falende recordkampioen van Italië. In de drie slotduels, te beginnen vanavond bij Sassuolo, moet alles meezitten om deelname af te dwingen aan de Champions League. Als Juve daarin überhaupt nog welkom is. ‘Bitter afscheid’ kopte La Gazzetta dello Sport vanochtend bij het nieuws dat Gianluigi Buffon na dit seizoen vertrekt bij Juventus. De 43-jarige doelman is in zekere zin een icoon uit een ver verleden: hij werd in 2001 nota bene nog voor de invoering van de euro overgenomen van Parma, voor 105 miljard lire. En nu, negentien seizoenen, tien kampioenschappen plus een uitstapje naar Paris Saint-Germain later, eindigt het in mineur.