Inter op rand van historische titel: ‘Heel Italië heeft hiernaar gesmacht’

1 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 01 mei 2021 – Internazionale kan dit weekend voor het eerst sinds 2010 kampioen van Italië worden. De ‘Nerazzurri’ zijn dan wel afhankelijk van Atalanta, maar niemand twijfelt er nog aan dat Inter op korte termijn de negenjarige hegemonie van Juventus gaat doorbreken. “Als je lang hebt gewacht, is de vreugde ook groter.”

Supporters van Inter zullen in de afgelopen elf jaar nog vaak met weemoed teruggedacht hebben aan het succesjaar 2010. Onder leiding van een excellerende Wesley Sneijder en superspits Diego Milito behaalde Inter een historische treble: de ploeg van José Mourinho won de landstitel, de beker én de Champions League.

Mourinho vertrok na de gewonnen Champions League en sindsdien ging het bergafwaarts met de Milanese grootmacht. Volgens Willem Haak, Inter-fan en host van de podcast Lo Stadio over het Italiaanse voetbal, verzuimde Inter vooral om door te selecteren. “Bij Italiaanse ploegen zie je vaak dat er te laat wordt doorgeselecteerd. Die spelers hadden alles al gewonnen, raakten verzadigd en werden te oud. Daarnaast werden na Mourinho de verkeerde trainers aangesteld en ging het financieel steeds slechter.”

“Naarmate de tijd zonder prijs vorderde, werden supporters steeds cynischer en inmiddels smachten ze echt naar een prijs”, vertelt Haak. “De landstitel werd dan ook echt tijd, want als je zo lang geen prijzen wint (in 2011 was de Coppa Italia de laatste voor Inter, red.) en ook in Europa niet presteert, mag je jezelf op een gegeven moment ook geen topclub meer noemen. Telkens als het echt moest, stond Inter er niet. Maar nu lijkt het wel te gaan gebeuren. En als je lang hebt gewacht, is de vreugde ook groter.”

-nu.nl-