Overwinning voor Inter-Moengotapoe

18 May 2021

Comments: 0

Dinsdag 18 mei 2021- De ploeg van SV Inter Moengotapoe is de Caribbean Club Championships gestart met een grote overwinning. Na een 5-0 ruststand won Inter met 12-0 van Flames United FC uit Sint Maarten. Door deze overwinning neemt Inter de leiding in deze poule van 3 ploegen. Flames United verloor haar eerste wedstrijd met 11-1 van de thuisclub Universidad O&M uit de Dominicaanse Republiek. Met een beter doelsaldo +12 heeft Inter Moengotapoe de koppositie overgenomen van O&M (+10). Woensdag speelt Inter haar tweede tevens laatste wedstrijd tegen O&M. Door een beter doelsaldo heeft Inter aan een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te bereiken. Alleen de poulewinnaar gaat over naar de tweede ronde.

Nieuwkomer bij Inter Moengotapoe, Rievaldo Doorson, werd de grote man in deze wedstrijd. Naast zijn doelpunten waren zijn assists heel belangrijk. Doorson opende de score voor Inter. Bij het vieren van zijn doelpunt bracht hij een ode aan de overleden voetballer Ivanildo Rozenblad. Doorson had op zijn binnentrui de tekst “RIP Iva”. Hierna gaf Doorson 2 assists aan Romeo Kastiel, die de stand op 3-0 bracht hiermee. Nadat Doorson werd neergelegd in het strafschopgebied, schoot Miguel Darson zijn strafschop feilloos naar binnen (4-0). Vlak voor rust scoorde Serginho Eduards de 5-0 via een vrijetrap. In de tweede helft werd er een vrolijke schiettent van gemaakt. Onder andere Rievaldo Doorson, Anduelo Amoeferie (penalty), Miguel Darson (penalty), Chamille Eduards, een autogoal en Jerrel Wijks scoorden voor Inter. Wijks had ook een tekst neergepend voor de overleden Rozenblad.