Qatar noemt kritiek van voetbalbonden en spelers op WK ongepast

5 May 2021

Comments: 0

Woensdag 05 mei 2021- Sjeik Thamer Al Thani, het hoofd voorlichting van de regering in Qatar, vindt kritiek op zijn land in relatie tot het WK voetbal dat daar volgend jaar plaatsvindt niet op zijn plaats. Hij is van mening dat de buitenwacht verkeerd is geïnformeerd.

Meerdere landen, waaronder Duitsland en Noorwegen, riepen rond hun WK-kwalificatiewedstrijden op de mensenrechten te respecteren, zonder daarbij expliciet te melden dat het om Qatar gaat. Oranje deed dat met de slogan ‘Football Supports Change’.

“We staan achter voetbalbonden en spelers die opkomen voor de mensenrechten. Hun kritiek op het WK in ons land is echter ongepast”, zegt Al Thani woensdag in gesprek met persbureau DPA.

“Ik denk dat het voortkomt uit het feit dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen die ons land doormaakt. Qatar heeft duidelijk progressie gemaakt en zal dat blijven doen.”

‘We hopen op meer begrip’

De kritiek op Qatar draait met name om de behandeling van arbeidsmigranten. Volgens de Britse krant The Guardian zijn de laatste tien jaar ruim 6.500 buitenlandse arbeiders overleden door bijvoorbeeld het bouwen aan de WK-stadions.

Qatar noemt dat geen buitensporig aantal gezien het aantal migranten dat in het land werkzaam is en stelt bovendien dat er al veel verbeterd is.

“We hopen op meer begrip van voetbalbonden, fans en spelers voor het proces dat Qatar moet doorlopen om bijvoorbeeld de arbeidswetgeving te herzien. Zo’n verandering kost tijd, maar het gaat snel”, aldus Al Thani.

Bron:-nu.nl-