Franse bondscoach Deschamps maakt zich geen zorgen om blessure Benzema

9 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 09 juni 2021 – De Franse bondscoach Didier Deschamps denkt niet dat Karim Benzema lang aan de kant staat door de knieblessure die hij dinsdagavond heeft opgelopen. De aanvaller van Real Madrid moest in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd in Parijs tegen Bulgarije kort voor rust naar de kant.

“Er zijn ergere dingen in het leven. Hij kreeg een tik op een knie en wilde geen risico nemen, daarom heeft hij het veld verlaten”, zei Deschamps op de persconferentie na de wedstrijd.

Op 15 juni opent de wereldkampioen de jacht op de Europese titel tegen Duitsland. Of de 33-jarige Benzema er dan bij is, is nog niet zeker.

“Er zijn onzekerheden, maar daar moet je mee leven”, aldus de bondscoach. “Zoals het er nu naar uitziet, is het niets dramatisch. We zullen de juiste dingen doen en ons niet iedere dag afvragen hoe het met hem gesteld is.”

Benzema maakte onlangs zijn rentree bij de nationale ploeg na ruim vijf jaar afwezigheid. Hij werd tegen de Bulgaren vervangen door Olivier Giroud, die twee keer scoorde. Ook Antoine Griezmann was trefzeker.

Frankrijk neemt het in groep F ook op tegen Hongarije (19 juni) en titelverdediger Portugal (23 juni).

-nu.nl-