Van Dijk pakt Britse journalist aan die over verzet tegen komst Van Gaal schrijft

19 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 18 juni 2021 – Virgil van Dijk heeft een Britse journalist van het medium Mirror via Twitter aangesproken op een artikel over Oranje. Daarin wordt geschreven dat de aanvoerder zich samen met onder anderen Georginio Wijnaldum zou verzetten tegen de komst van Louis van Gaal als bondscoach.

“Er klopt helemaal niets van dit verhaal. Het is voor journalisten belangrijker dan ooit om de waarheid te vertellen en geen verhalen te verzinnen. Schaam je”, twitterde Van Dijk zaterdagavond laat naar de betreffende journalist.

Volgens het Mirror-artikel zou Van Dijk boos zijn over het plan van de KNVB om Van Gaal aan te stellen. In Van Gaals vorige periode als bondscoach kwam Van Dijk niet aan spelen toe. De Liverpool-verdediger zou samen met Wijnaldum en een paar anderen voorstander zijn van Henk ten Cate, die recent echter liet weten niet beschikbaar te zijn voor Oranje.

Zo’n anderhalve week geleden werd bekend dat Van Gaal topfavoriet is om de na het EK vertrokken Frank de Boer op te volgen. Het zou voor de 69-jarige Amsterdammer zijn derde periode bij het Nederlands elftal zijn.

Er is haast bij de aanstelling van een nieuwe bondscoach, want begint september staan al drie belangrijke WK-kwalificatieduels op het programma. Oranje speelt dan achtereenvolgens uit tegen Noorwegen en thuis tegen Montenegro en Turkije.

Van Dijk moest het EK missen door een zware knieblessure. De centrale verdediger is inmiddels ver in zijn herstel en richt zich op de start van het nieuwe seizoen met Liverpool.

-nu.nl-