Multipurpose kunstgrasveld geopend in Domburg

22 August 2021

Comments: 0

Zondag 22 augustus 2021- Het multipurpose kunstgrasveld in Domburg is op zaterdag 21 augustus officieel opengesteld voor de samenleving. Volgens districtscommissaris Shafiek Goelaman moet eenieder meehelpen bij het onderhoud. Om ervoor te zorgen dat Suriname een gezonder volk heeft, moeten wij elkaar stimuleren om meer te sporten en gezond te eten. Het project is gefinancierd door het Suriname Sportontwikkelingsfonds en uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Vanaf het aantreden van minister Gracia Emanuel op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft zij zich ingezet om sport te decentraliseren over heel Suriname. Alle districtscommissarissen hebben als opdracht meegekregen om sport binnen hun district verder tot ontwikkeling te brengen.

De jongeren van Domburg en omgeving zijn zeer tevreden met het multipurpose kunstgrasveld. Ook de sportwereld heeft een zware klap gekregen door de Covid-19-pandemie. Nu alles weer langzaamaan wordt opengesteld, zou iedereen moeten sporten. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijks stimuleert sporten een gezondere levensstijl.

De Inter Guyanese Spelen moeten binnen korte tijd weer geïntroduceerd worden. Hierover zijn er volgens president Chandrikapersad Santokhi al diverse gesprekken gevoerd met de desbetreffende instanties en buurlanden, Guyana en Frans-Guyana.
Volgens de president moet sportonderwijs gestimuleerd worden. Sporters moeten trainingen en opleidingen volgen, wat moet zorgen voor duurzame ontwikkeling binnen hun sportcarrière.

-STVS Nieuwsredactie-