Nederland stijgt ondanks matig EK naar twaalfde plaats op FIFA-ranking

12 August 2021

Comments: 0

Donderdag 12 augustus 2021- Het Nederlands elftal bezet op de nieuwe FIFA-ranking de twaalfde plaats. Oranje klom ondanks een tegenvallend EK vier plekken op de wereldranglijst van de mondiale voetbalbond ten opzichte van eind mei.

Nederland passeert op de nieuwe FIFA-ranking Uruguay, Zwitserland, Duitsland en Kroatië. Oranje heeft nu 1.637 punten, 39 meer dan eind mei.

Het Nederlands elftal dankt de stijging vooral aan de drie overwinningen in de groepsfase van het afgelopen EK. Ondanks de uitschakeling in de achtste finales (0-2 tegen Tsjechië) waren de resultaten voor Oranje voldoende om een paar plekken te stijgen.

De volgende drie interlands van Nederland staan in september op het programma. Onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal moet Oranje een goede stap zien te zetten op weg naar het WK van 2022. Nederland speelt dan tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Het Nederlands elftal staat op dit moment tweede in de poule en alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. Turkije gaat momenteel aan de leiding en heeft één punt meer dan Oranje.

De FIFA-ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door België (1.822 punten). De ‘Rode Duivels’ verloren op het EK in de kwartfinales van Italië, dat door de Europese titel is geklommen van de zevende naar de vijfde plaats (1.745 punten). De VS, dat de Gold Cup won, is de grootste stijger in de top: van plek twintig naar plaats tien.

De top van de FIFA-ranking

  • 1. België – 1.822 punten
  • 2. Brazilië – 1.798 punten
  • 3. Frankrijk – 1.762 punten
  • 4. Engeland – 1.753 punten
  • 5. Italië – 1.745 punten
  • 12. Nederland – 1.637 punten

-Nu.nl-