Tuchel na rode kaart James: ‘Ik weet niet meer wat de handsregel is’

29 August 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 augustus 2021 – Chelsea-trainer Thomas Tuchel was zaterdag na de Premier League-topper tegen Liverpool (1-1) niet helemaal blij met Anthony Taylor. De scheidsrechter speelde een doorslaggevende rol op Anfield door vlak voor rust een rode kaart te geven aan Chelsea-verdediger Reece James voor een ongelukkige handsbal op de doellijn.

“Ik weet niet eens meer wat de handsregel precies is en of dit volgens die regels een rode kaart was of niet”, verzuchtte Tuchel na het duel in Engelse media. “Ik heb niet direct een oplossing. Misschien was het rood omdat Reece een doelpunt voorkwam. We moeten het besluit accepteren, maar ik weet het niet meer.”

James kreeg in de blessuretijd van de eerste helft een inzet van Sadio Mané op zijn arm terwijl hij op de doellijn stond. De bal ging eerst via zijn bovenbeen, terwijl zijn arm ook naast zijn lichaam hing. Taylor zag er in eerste instantie geen overtreding in, maar na een korte blik op het scherm naast het veld gaf hij rood aan James en een penalty aan Liverpool.

“Ik had graag gezien dat de check wat langer had geduurd”, zei Tuchel. “Ik kreeg nu het gevoel dat de scheidsrechter één keer naar een stilstaand beeld heeft gekeken en direct bepaalde dat het rood was. Terwijl ik me herinner dat scheidsrechters aan ons hebben uitgelegd dat zo’n specifieke situatie juist geen penalty zou zijn.”

-nu.nl-