Hamilton ruim sneller dan Verstappen in belangrijke eerste training op Monza

10 September 2021

Comments: 0

Vrijdag 10 september 2021- Lewis Hamilton heeft vrijdag de snelste tijd genoteerd in de belangrijke eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië. De regerend wereldkampioen was op Monza bijna een halve seconde sneller dan Max Verstappen.

De 36-jarige Hamilton noteerde op de medium banden een tijd van 1.20,926, waarmee hij 0,452 seconde sneller was dan Verstappen. De Limburger reed zijn tijd op de zachte band. De derde plaats was voor Valtteri Bottas, die 0,525 seconde toegaf op zijn teamgenoot van Mercedes.

Hoewel Verstappen in deze eerste training ruim langzamer was dan Hamilton, is het verschil tussen de Brit en de Nederlander in vergelijking met vorig jaar gehalveerd. In de kwalificatie op Monza bleef Hamilton zijn Limburgse rivaal toen negen tienden van een seconde voor.

Opvallend bij de eerste vrije training was dat zowel Hamilton als Bottas uitsluitend op de medium band reed, terwijl Verstappen twee runs op de zachte band afwerkte. Verstappen brak zijn eerste run op de ‘softs’ al na een halve ronde af omdat ze volgens hem al versleten waren.

Carlos Sainz en Charles Leclerc stelden teleur in de eerste sessie op de thuisrace van hun team Ferrari. Sainz moest zich tevredenstellen met een zevende plaats, op bijna een seconde van Hamilton, terwijl Leclerc zelfs buiten de top tien eindigde.

-Nu.nl-