Nederland met bijna alle olympisch kampioenen naar EK baanwielrennen

30 September 2021

Comments: 0

Donderdag 30 September 2021- Nederland doet volgende week met bijna alle olympisch kampioenen mee aan de EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. Voor toppers als Harrie Lavreysen wordt het de eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio.

Bij de mannen komen de olympisch kampioenen Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg uit op de teamsprint. Sam Ligtlee vervangt Matthijs Büchli, die in Japan in de kwalificaties de plaats van Hoogland innam en ook goud kreeg.

Hoogland komt ook in actie op de sprint, keirin en de kilometer tijdrit, terwijl tweevoudig kampioen Lavreysen naast de teamsprint is ingeschreven voor de onderdelen sprint en keirin.

Ook olympisch kampioene op de keirin Shanne Braspennincx is actief in Grenchen, waar de EK van 5 tot en met 9 oktober plaatsvinden. Braspennincx rijdt de teamsprint, sprint en keirin.

-Nu.nl-