RC Lens minimaal twee duels zonder publiek na veldbestorming tegen Lille

20 September 2021

Comments: 0

Maandag 20 September 2021- De Franse voetbalclub RC Lens moet minimaal twee wedstrijden zonder publiek afwerken. Dat is de voorlopige straf die de Franse bond heeft opgelegd na het zaterdag door supportersrellen uit de hand gelopen duel met Lille.

De bond liet maandag weten nog nader te onderzoeken wat er is misgegaan tijdens de Noord-Franse derby. Vervolgens wordt een definitieve straf vastgesteld.

Ook Lille kreeg alvast een voorlopige sanctie opgelegd. De regerend landskampioen mag tot nader order geen fans meenemen naar uitwedstrijden.

De wedstrijd in de Ligue 1 liep na afloop van de eerste helft uit de hand. Supporters van de teams gingen de confrontatie met elkaar aan. Tientallen bezoekers betraden het veld en liepen op een vak met fans van de andere club af.

Agenten en stewards hadden grote moeite om de relschoppers bij elkaar vandaan te houden. Nadat de rust was teruggekeerd, werd besloten het duel alsnog uit te spelen. Lens won met 1-0.

Het is de tweede keer dit prille seizoen dat supporters voor problemen zorgen in de Ligue 1. Vorige maand liepen fans van OGC Nice het veld op om spelers van Olympique Marseille te belagen. Het kwam Nice onder meer op een punt in mindering en drie wedstrijden zonder publiek te staan.

-Nu.nl-