ADO koestert periodetitel tijdens financiële ellende: ‘Schijt aan hele wereld’

2 October 2021

Comments: 0

Zaterdag 02 Oktober 2021- De spelers en de staf van ADO Den Haag zijn dolblij met de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de club eerder op vrijdag een tik te verwerken had gekregen. De Hagenaars verloren het beroep tegen het in mindering brengen van zes punten, maar met het veroveren van het Bronzen Kampioensschild richtte de ploeg van trainer Ruud Brood zich op.

“We verloren zes punten, maar zeiden daarna tegen elkaar: schijt aan de hele wereld. We gaan voor de winst en die prijs, en dat is gelukt”, vertelde Brood na de 2-6-overwinning bij MVV tegen Omroep West. Zijn ploeg profiteerde met die ruime zege van de 4-1-nederlaag van koploper Excelsior bij NAC Breda.

De periodetitel is voor ADO een enorme opsteker in een donkere en onzekere periode. De tweevoudig landskampioen kampt met grote financiële problemen en slaagde er dit seizoen nog niet in een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB.

Achter de schermen wordt al maanden gewerkt aan een overname van ADO, maar vooralsnog zonder resultaat. Daardoor hangt de club een faillissement of het kwijtraken van de proflicentie boven het hoofd.

“Ik ben trots op iedereen die nu zo’n zware tijd heeft binnen ADO”, vervolgde Brood. “Het is terecht dat we deze periode pakken, maar natuurlijk kijken we al verder. Hopelijk mogen we eind oktober door als club.”

-Nu.nl-