Alberda (69) zet bij volleybalbond punt achter ‘bijzondere reis door topsport’

1 October 2021

Comments: 0

Vrijdag 01 Oktober 2021- Joop Alberda zet per 1 november een punt achter zijn carrière als sportbestuurder. De 69-jarige Fries legt dan zijn taken neer als technisch directeur van de Nederlandse volleybalbond Nevobo. Hij wordt opgevolgd door Herman Meppelink.

“Ik heb in mijn leven een bijzondere reis door de topsport mogen maken. Die is begonnen in het volleybal en eindigt daar nu ook”, aldus Alberda, die in 1996 bondscoach was van de Nederlandse volleyballers die historie schreven met olympisch goud.

“Ik ben bij de Nevobo thuisgekomen en het huis is beter op orde dan ooit. We eindigden onlangs op het Europees kampioenschap als vierde met de vrouwen en als vijfde met de mannen, en zijn nu voor beide teams al verzekerd van deelname aan de Nations League, de WK’s van 2022 en de EK’s van 2023.”

Alberda doet een stap terug nu “de loper voor de komende jaren ligt uitgerold”. “Als de ontwikkeling zo doorgaat, dan gloort deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. Voor nu is het klaar en wordt het tijd voor een andere arbeid-rustverhouding.”

-Nu.nl-