Barça-president Joan Laporta: ‘Ongeacht het resultaat tegen Atlético, Koeman blijft onze coach’

2 October 2021

Comments: 0

Zondag 03 Oktober 2021- Wat FC Barcelona vanavond (21.00 uur) ook doet op bezoek bij Atlético Madrid, Ronald Koeman blijft trainer van Barça. Dat heeft president Joan Laporta gezegd in aanloop naar het duel.

,,Ongeacht het resultaat, Koeman blijft de coach”, zei Laporta tegen Spaanse media bij het verlaten van het spelershotel van FC Barcelona in Madrid. De president gaf daarbij ook een korte uitleg: ,,Om verschillende redenen verdient hij tijd. Hij is een man van de club. Hij besloot hier trainer te worden van het eerste elftal op een moment met veel bestuurlijke en sportieve moeilijkheden. Na met hem te hebben gesproken, kan ik zien dat hij vertrouwen heeft in het team. Ik zeg dit om hem vertrouwen te geven. Er gaan snel ook weer geblesseerde spelers herstellen.”

Van een bekoelde relatie tussen Laporta en Koeman wil de president dan ook niets weten: ,,We zijn goed en oprecht met elkaar. Koeman is een goed mens en hij denkt hetzelfde over mij. We proberen allemaal in het belang van FC Barcelona te denken.”

De druk op Koeman werd deze week gigantisch nadat FC Barcelona met liefst 3-0 verloor op bezoek bij Benfica. Het was na de 0-3 tegen Bayern München al de tweede forse nederlaag in de Champions League. ,,Het ontslaan van de trainer is niet de oplossing”, zo nam Frenkie de Jong het al op voor zijn landgenoot, maar de Spaanse media waren ervan overtuigd dat het duel met Atlético Madrid de laatste van Koeman zou worden voor Barça.

In aanloop naar het duel met Atlético Madrid, waarvoor Koeman overigens nog geschorst is, grapte Koeman met de media door een quote van Louis van Gaal aan te halen uit de tijd dat hij werd ontslagen bij Barça. Toch ging Koeman niet in op de vraag of hij dacht ontslagen te worden bij een nederlaag: ,,Dat is een vraag voor morgen. Ik ben niet het belangrijkste, maar het team. Ik ben hier uit liefde voor de club, in een uiterst complexe situatie gekomen en het wordt met de dag lastiger. Iedereen heeft een mening, maar het enige waar ik mij mee bezighoud is het voorbereiden van de spelers op de wedstrijd.”

-Ad.nl-