België gelooft in wraak op Fransen: ‘Kanté doet niet mee, hij heeft 36 benen’

7 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 07 oktober 2021 – België heeft goede hoop dat donderdag in de halve finales van de Nations League revanche kan worden genomen op Frankrijk. Onze zuiderburen willen eerherstel na de verloren halve finale op het WK van 2018.

“Frankrijk heeft een heel goed team met geweldige individuen. Griezmann, Mbappé, Pogba… Ik zou ook Kanté willen noemen, maar we hebben het geluk dat hij niet meedoet vanwege een blessure. Hij heeft zes longen en 36 benen”, grapte middenvelder Axel Witsel eerder deze week.

De absentie van Kanté geeft de Belgen houvast, al zijn ze zelf ook niet helemaal compleet. Thorgan Hazard haakte geblesseerd af en Thomas Vermaelen ontbreekt vanwege de coronaregels in Japan.

Desondanks vindt bondscoach Roberto Martínez dat zijn ploeg er beter voor staat dan in 2018. “Ik geloof graag dat we nu sterker voor de dag komen. Ten eerste omdat onze kern breder is geworden. We vangen makkelijker blessures of schorsingen op”, zei hij woensdag op zijn persconferentie.

“Ten tweede omdat we langer samenspelen. De verstandhouding op het veld is daardoor weer beter geworden. En ten derde omdat we meer ervaring hebben opgedaan op kampioenschappen zoals het EK en het WK.”

-nu.nl-