Doelman Onana sluit per direct weer aan bij groepstraining hoofdmacht Ajax

28 October 2021

Comments: 0

Donderdag 28 Oktober 2021- André Onana keert per direct terug op het trainingsveld van de hoofdmacht van Ajax. De doelman, die vanaf 4 november weer in actie mag komen na een dopingschorsing, trainde sinds begin september mee met Jong Ajax.

“Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor André”, zegt Ajax-coach Erik ten Hag donderdag op de website van de club over de terugkeer van Onana.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet eerder nog weten dat de rol van de 25-jarige Onana, die na dit seizoen uit zijn contract loopt, bij Ajax uitgespeeld was. Dat kwam omdat beide partijen het niet eens werden over een nieuw contract. Mede vanwege de langdurige blessure van Maarten Stekelenburg komt Overmars daar nu op terug.

“Voor ons stond vast dat André afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt”, aldus Overmars.

Onana al acht maanden afwezig

Onana werd in oktober vorig jaar bij een dopingcontrole positief getest op furosemide. Het leverde hem in februari een schorsing op van een jaar, die na beroep werd teruggebracht tot negen maanden.

Ajax trok deze zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe keepers aan. Stekelenburg was nog altijd de eerste doelman, maar hij raakte in september geblesseerd en sindsdien is Pasveer de eerste keeper. Later bleek dat Stekelenburg geopereerd moest worden aan zijn heup en het hele seizoen buitenspel staat.

Onana speelt sinds 2014 bij Ajax en was vanaf medio 2017 tot zijn schorsing de eerste doelman. De doelman uit Kameroen leek in de afgelopen transferperiode te verkassen uit Amsterdam, maar een overgang bleef toch uit.

Nu.nl-