Eriksen mag dit seizoen niet meer in Italië spelen vanwege defibrillator

29 October 2021

Comments: 0

Vrijdag 29 Oktober 2021- Christian Eriksen mag dit seizoen niet meer in Italië voetballen vanwege de hartstilstand die hij afgelopen zomer tijdens het EK kreeg, heeft zijn club Internazionale donderdagavond laten weten tijdens een aandeelhoudersvergadering.

De 29-jarige Eriksen kreeg een hartstilstand tijdens het duel tussen Denemarken en Finland (0-1). Hij werd op het veld adequaat behandeld en leeft nu met een defibrillator. Dat apparaat voorkomt fatale hartstilstanden door indien nodig een schok af te geven, zodat het hartritme snel herstelt.

Een bestuurslid van de Italiaanse voetbalbond liet in het begin van het seizoen al weten dat het in het land verboden is om met een defibrillator te spelen. Internazionale meldde donderdag ook dat de oud-speler van Ajax in ieder geval dit seizoen niet in Italië mag spelen.

Internazionale wil in de winterstop meewerken aan een vertrek van Eriksen, zodat hij wel weer kan voetballen. De Deen maakte in januari 2020 de overstap van Tottenham Hotspur naar Internazionale. Eriksen speelde 6,5 jaar bij de Engelsen. Daarvoor kwam hij jarenlang uit voor Ajax.

De laatste maanden kwam er weinig nieuws naar buiten over Eriksen. Begin augustus meldde hij zich weer bij Internazionale. De Serie A-club bracht toen alleen naar buiten dat hij het revalidatieprogramma van de Deense artsen bleef volgen.

In bijvoorbeeld Nederland is het wel toegestaan om met een defibrillator te spelen. Bij Ajax doet Daley Blind dat momenteel. Ook in de grote Europese competities (Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk) is het normaal gesproken toegestaan.

Nu.nl-