Feyenoord ziet nog geen link tussen bedreigingen Koevermans en stadiondossier

27 October 2021

Comments: 0

Woensdag 27 Oktober 2021- De raad van commissarissen van Feyenoord heeft geen goed woord over voor de bedreigingen die tot het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermars hebben geleid. De Rotterdammers benadrukken wel dat er in de zoektocht naar een oplossing moet worden gekeken naar andere instanties, omdat niet duidelijk is uit welke hoek de dreiging komt.

“Dit is niet alleen het probleem van Feyenoord, het gebeurt door heel Nederland”, zei voorzitter Toon van Bodegom van de raad van commissarissen woensdag op een persconferentie in De Kuip. “We moeten met de gemeente, de KNVB en de politie tot een oplossing komen, want deze situatie is niet langer houdbaar.”

De 53-jarige Koevermans kondigde woensdag aan per 1 december te stoppen als algemeen directeur. Hij vindt dat hij zijn werk “door een reeks incidenten” niet meer fatsoenlijk kan uitvoeren zonder zich af te vragen of dit impact zal hebben op de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin.

In september van dit jaar werden ruiten van Koevermans’ huis ingegooid en bekladden vandalen zijn voordeur. De algemeen directeur ligt als voorstander van een nieuw Feyenoord-stadion al langer niet goed bij een deel van de aanhang, al denkt de raad van commissarissen voorlopig niet dat de bedreigingen van Koevermans te maken hebben met het project Feyenoord City.

“De connectie tussen de bedreigingen en het stadiondossier is er niet”, zei vicevoorzitter Gérard Moussault. “We hebben in het verleden meer dit soort uitwassen gehad. We zijn in overleg met de driehoek omdat men niet weet wat de achtergrond is van de mensen die dit op hun geweten hebben.”

‘We zullen ons met hand en tand verzetten’

Van Bodegom voegde daar nog wel aan toe dat het stadiondossier “een belangrijk dossier is dat de gemoederen bezighoudt”. Toch is nog niet bekend wat het motief is geweest van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de bedreigingen. De rvc sluit niet uit dat de dreiging niet uit Feyenoord-hoek komt.

“We krijgen signalen vanuit de overheid dat er elementen bij betrokken zijn die niks met Feyenoord te maken hebben. Wij nemen verantwoordelijkheid, maar we zijn op een bepaald punt ook aangewezen op steun van de overheid”, zegt Moussault.

“Ik maak ook bewust heel duidelijk het onderscheid tussen supporters en andere mensen. We hebben het nu over die andere mensen. Wat er gebeurd is, is absoluut niet te tolereren. Ongeacht het motief zullen we ons met hand en tand verzetten.”

Feyenoord werkt ondertussen met de gemeente, politie en de KNVB wel aan een oplossing, maar de rvc kon daar op de persconferentie verder niks over zeggen. “Tot er een plan de campagne is, doen we daar geen uitspraken over”, aldus Van Bodegom.

Nu.nl-