Haaland mist naast Ajax 贸贸k WK-kwalificatieduel met Oranje

23 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 oktober 2021-聽Borussia Dortmund kan over twee weken in de Champions League tegen Ajax niet beschikken over Erling Haaland. De Noorse topspits is vanwege een heupblessure voorlopig uit de roulatie, zo maakte trainer Marco Rose vandaag op zijn persconferentie bekend. En dat niet alleen: ook de WK-kwalificatiewedstrijd op 16 november tegen Oranje moet de topspits missen. Ajax boekte dinsdag een overtuigende 4-0 zege op Borussia Dortmund. De Amsterdammers spelen op woensdag 3 november de return in het Signal Iduna Park. Haaland, in de Arena verreweg de gevaarlijkste aanvaller van de Duitsers, is er dan niet bij. De spits kreeg tegen Ajax drie goede mogelijkheden, maar stuitte op doelman Remko Pasveer. ,,Erling is natuurlijk in een downstemming鈥, aldus Rose in de aanloop naar het duel met Arminia Bielefeld. ,,Hij was blij er weer te zijn en had zich na de wedstrijd tegen Mainz nog goed gevoeld.鈥

Haaland was vorig weekend twee keer trefzeker in de Bundesligawedstrijd tegen Mainz (3-1). De Noor maakte in dat duel zijn rentree nadat hij vanwege een spierblessure een maand buitenspel had gestaan. Dat hij opnieuw moet toekijken is een flinke aderlating voor Borussia. In zes competitiewedstrijden scoorde hij dit seizoen al negen keer. In de Champions League staat hij na in totaal 18 duels al op 19 treffers.

– TELEGRAAF.NL –